Eipä ole näemmä ihan kaikille mennyt perille, että mä pidin oman sukunimeni naimisiin mentyäni. Osassa joulukortteja olen suoraan Mieheni sukunimellä ja osassa on varmaan niin, että ihmisiltä on unohtunut mun sukunimi.

Asia on silleen semisti ärsyttävä. Ymmärrän että oman nimen pitäminen on edelleen vähemmistömuotia (olisko noin viidennes), mutta silti se on kuitenkin sen verran yleistä, että luulis ihmisten kiinnittävän siihen huomiota. Naikkareitten foorumilla, jossa ennen häitä kovasti notkuin oli oma juttuketju siitä miten kohtalotoverit asiaan reagoivat. Radikaalein reaktio vastaavanlaisen postin saamiseen oli, että posti lähetettiin takaisin lähetäjälle. Aika hurjaa, mutta samalla nautin vierestä, kun joku uskaltaa :)

 


Kävinpä sittenkin vielä kurkkimassa mitä kyseisella foorumilla asiasta juteltiin. Tässä parhaimmistoa reagointitavoista väärään sukunimeen:

- jos itse kortissa ei olisi lukenut etunimeäni olisin vastannut hänelle "mieheni kiittää saamistaan onnitteluista..."

- sukulaisilta postia _miehensä_ sukunimellä, jolloin oli tyynesti kirjoittanut kuoren päälle "vastaanottaja tuntematon" ja laittanut paluupostissa takaisin lähettäjälle  ;D

-  [...] laitoin nytkin joulukorttiin perhe Meikäläinen miehen ja lasten sukunimen mukaan

Em. tavalla tein muuten itse yhdelle perheelle, kun pistin joulukoritn matkaan vasta kun heiltä oli tullut kortti väärällä nimellä. Eli siellä on rouva yhdysnimellä, mutta nyt lähti kortti vain miehen ja lasten sukunimellä.


Muita kommentteja:

- Kyse on toisen henkilökohtaisesta kunnioittamisesta ja yleisestä kohteliaisuudesta. Kun ihmisellä on nimi joka on hyvin tärkeä osa hänen identiteettiään (määrittää kuka hän on), on minusta tökeröä sanoa/kirjoittaa "jotain sinne päin". Itse huomaan aina jos nimeni on kirjoitettu väärin, eikä se todellakaan anna minulle positiivista kuvaa viestin lähettäjästä (huolimaton/epäkohtelias/vähät välittää kuka olen).

Viimeinen lause on muuten totta. Sain hiljattain vieraasta pankista kirjeen, jossa oli kyllä oikea sukunimeni, mutta siinä oli kirjoitusvirhe. Ei antanut kauhean hyvää kuvaa ks. pankista.

- Kaikki muut läheisemmät sukulaiset kyllä lähettävät postin oikealla nimelläni. Kauemmat sukulaiset eivät vaivaudu asiaa selvittämään vaan posti tulee mieheni sukunimellä. Miten pieni asia voikin ärsyttää niin paljon  ;)

- Ok, olen tästä tarkka ja neuroottinen...Mutta v*tuttaa vaan kun oletetaan, että automaattisesti otan mieheni nimen >:(