Mutta me ollaan siinä harvinaisessa tilanteessa, että meillä ON keittiössä tyhjää hyllytilaa, jota voi täyttää vaikka sitten kaikenmaailman keittiökoneilla. Siellä on jo leipäkone ja smoothiekone ja aika vähällä käytöllä tuo SodaStreamkin on.

Mutta kohta sinne voi laittaa kerhon jatkoksi jäätelökoneen. Ostin sellaisen kirpparilta 11€. Tein ensimmäisen erän ihan vaan tavallista vanilijajäätelöä. Samanlaista siitä tuli kuin paremman pään kaupalliset jäätelöt, eli ihan syötävää ja sellaista, että kehtaa tarjota vieraillekin. Jatkossa - innostuksen puitteissa - voi sitten kokeilla mitä kaikkea sen sekaan voi laittaa. Ja onpa noita perusjäätelön ohjeitakin vähän erilaisia. Osaan tulee jopa vehnäjauhoa... mielenkiintoista.

Tällainen kapistus. Outo merkki tuo Waves, mutta ei nimi miestä pahenna, eikä nimestä ainakaan kannata maksaa.Tämänkertainen ohje oli Voimahali-foorumilta:

VANILJAJÄÄTELÖ
Tavallinen perinteinen jäätelö tehdään kermasta, maidosta, sokerista sekä vaihtelevista akuaineista.

Aineet:
2,5dl vispikermaa
2,5dl maitoa
100g sokeria (sulata pieneen määrään kuumaa vettä ja jäähdytä)
1tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa

Näiden lisäksi lisäsin vielä teelusikallisen vanilija-esanssia ja pruuttauksen Pirkka-kinuskia tuubista.
Sokerin määrää vois ehkä hivenen vähentää... ja tämä tulee sokeriholistin suusta!! joten aika makeaa on. Tai sitten sen teki nuo mun omat lisäykset.

Tee näin:
Kytke kone toimintaan. Kaada maito jäähdtyskulhoon ja lisää vanilliinisokeri sekä sokeriliuos (oltava kylmä). Lisää kerma - jotta kerma ei paakkuunnu, kannattaa kermaan sekoittaa hieman sokeria. Anna koneen käydä noin 20 minuuttia.
(Tuolla Waves-koneella käyntiaika oli 35-40 min.)

Ja se varoituksen sana vielä: Älä missään nimessä lisää siihen pakastimessa säilytettävään kulho-osaan mitään ennenkuin kone on käynnissä, tai muuten nesteet hyvin äkkiä jäätyvät reunoille kiinni ja jätskistä ei tuu mitään.P.S.

Olen jo aikoja sitten alkanu olemaan rehellinen itseni kanssa, enkä enää kuvittele, että esim. "sitten kun meille tulee yleiskone, niin mä teen kaikki leivät ja kakut itse, eikä mitään tarvi enää ostaa kaupasta valmiina." Tästä itsensä kusetuksesta luopuminen on ollut valtaan vapauttavaa ja on siitä tullut säästöäkin. Ei tule ostettua ihan kaikkea gagaa, kun tunnustaa jo etukäteen, että enpä taida tulla tuotakaan käyttämään. Toisaalta... voihan asiaa ajatella niinkin, että jotain konetta, niin kuin nyt vaikka tätä jätskikonetta, on tarkoituskin käyttää "villitysluonteisesti". Käytetään vähän aikaa ja laitetaan sitten eteenpäin, rahasta tai ilmaiseksi.