Tarton reissu lähestyy. Jee!

Juhlakalulta tuli sähköposti, jossa hän kertoi mitä kaikkea oli meidän "pienelle" n. 20 hengen seurueelle suunnitellut ja varannut. Yhtenä iltana menemme pieneen venäläistyyliseen ravintolaan ja hän pyysi katsomaan netin vironkielisestä menusta mitä kukin haluaa, jotta voi ilmoittaa ravintolaan etukäteen.

Menu oli tosiaan vain viroksi ja rohkaisuna oli juhlkakalun lause "Algage siis harjutada ja lugeda eesti keelt!" No, minä lugeda tuota listaa aikani ja päädyin valitsemaan Kala vene moodi -nimisen annoksen. Sen aineluettelosta ymmärsin riittävän monta sanaa.

Vähän päästä veljeni viestitti, että muistinhan minä, että sivun voi kääntää google kääntäjällä. No eipä ollut tullut tekoälyiseen päähäni tätä ajatusta. Kääntämisen jälkeen oli edelleen sitä mieltä, että Kala venäjä tavalla kuulosti parhaimmalta.

Lähtö koittaa perjantaiaamuna. Mies jää kotimieheksi, koska työt eivät tällä kertaa joustaneet. Hänellä on onneksi oma hieno ulkomaanreissunsa tiedossa tämän kuun lopulla ja silloin minä olen vuorostani kotimiehenä.