Tämä rehuni sai tänään ihmetystä aikaan pienessä päässäni. Loikoilin sohvalla ja silmäkulmastani huomasin liikettä. Kasvin ylin lehti (merkattu kuvaan) värisi. Tuijotin sitä hetken, katsoin pois, hieroin silmiäni, muutin asentoani, katsoin uudestaan ja silti lehti värisi. Tätä jatkui noin viisi minuuttia. Tässä mietteitäni:

- Ilmavirta se ei voinut olla. Silloin olisi heiluneet viereisetkin lehdet.

- Kokeilin kädellä heiluttaa lehteä, jolloin koko kasvi päätyi heilumaan, ei vain se yksi lehti johon koskin.

Parhaat arvaukseni ovat:

1. Jokin kasvun aiheuttama jännite purkautui lehdessä. Samalla tavalla kuin maanjäristys purkaa maankuoren laattojen jännitteitä.

2. Kaikista tempuistani huolimatta värinä olikin silmissäni, eikä todellista. (...tähän en kyllä kauheasti usko, mutta periaatteessa on mahdollista)

3. Ei järkevää selitystä ---> jokin yliluonnollinen värisytti lehtä.

1258403323_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


PS. **tun koneet! Taistelin pitkään kamerakännyni kanssa, joka oli päättänyt, että HÄN ei tunnista kahta ottamaani kuvaa. Siirtäessäni kuvia kännystä tähän koneelle, HÄN ilmoitti, että 9 kuvaa siirretty, 0 epäonnistunutta. Mutta ihan näin ei ollut, kaksi kuvaa oli vielä jäänyt siirtymättä. Toinen otettu tänään, toinen pari päivää sitten. Ihan randomisti känny siis valitsi, että tuon siirrän, tuotapa en. ...ei voi kestää!!!... (Se vielä, että toinen niistä siirtymättä jääneistä olisi ollut terävä kuva samaisesta kasvista.)