TOIMITTAJA: Journalisti (toimittaja tai lehtimies) kerää ja levittää tietoa tämän hetkisistä tapahtumista, ihmisistä trendeistä ja puheenaiheista. Kolumnisti on journalisti joka kirjoittaa pieniä artikkeleita, joiden perustana on heidän oma ja/tai muiden mielipide jostakin ennalta määrätystä tai viikottain vaihtuvasta aiheesta. (lähde)

TAITTAJA: Taittaja on henkilö, joka kokoaa mm. tekstistä, kuvista ja grafiikasta visuaalisen tuotteen, kuten ilmoituksen, esitteen tai lehden. Taittajalta vaaditaan hyvää visuaalista silmää, tarkkuutta ja soveltamiskykyä. Taittaja työskentelee usein osana tiimiä. Taittaja työskentelee esim. mainostoimistossa, lehtitalossa tai kustantamossa. (lähde)

Vähintään kerta vuoteen (yleensä näin vuoden vaihteessa - alkuvuonna) joudun selittämään näiden kahden ammatin eroa. Niiiiin monelle (ja joillekin joka vuosi yhä uudestaan) tulee uutena se asia, että nämä kaksi ammattia ovat ERI ammatteja. Vaikka on opiskellut niistä toisen, se ei tarkoita, että osaisi myös toista. Ei yhden ammatin opiskelu anna valmiuksia toisen harjoittamiseen. Ne ovat eri ammatteja. Ja aina uudestaan ihmiset hämmästyvät, ihmettelevät, loukkaantuvat ja syyttelevät laiskuudesta kun ilmoitan selkeästi, että olen näistä toinen, en toinen. Teen vain toista työtä, toisen saa hoitaa joku muu.