Se saapui viimein. Isä oltiin avattu pari päivää kuoleman jälkeen, mutta kudosnäytteiden valmistuminen ja tulkinta vei näin kauan. Tulkinnat oli kirjattu joulukuun puoleenväliin.

Pöytäkirja on viisi sivua pitkä. Siinä käydään läpi kaikki elimet havaintoineen ja loppupuolella on näytetutkimusten tuloksia.

Paperi on täynnä lääkärilatinaa ja tulenkin käymään sen läpi vielä googlen kanssa, mutta kyllä siitä olennainen selvisi näinkin.

Kasvain oli eturauhasessa. Etäispesäkkeitä oli imusolmukkeissa ja luustossa. Alkavia etäispesäkkeitä oli keuhkoissa, luuytimessa ja maksassa. Syöpä oli ehtinyt leviämään todella laajalle. Jalassa oli ruusu ja oikea keuhko oli tulehtunut. Isällä oli siis ollut myös keuhkokuume.

Tämä sopii yhteen kaiken jo tietämämme kanssa. Syöpähän oli saatu kuriin ja syöpäarvot olivat olleet monta viikkoa tasaisessa laskussa. Isän jalkaan tuli ruusu ja muutama päivä sen jälkeen hän kuoli. Ruusutulehdushan on ärhäkkä leviämään verenkierron mukana ja se oli jo valmiiksi huonokuntoisella päässyt hiipimään keuhkoihin. Tulehdusarvothan isällä pomppasi korkealle ja loppuun asti hän sai myös antibiotteja, mutta se ei vain riittänyt. Syövän heikentämä kroppa ei jaksanut enää parantua voimakkaasta tulehduksesta.