Olen lähdössä iltavuoroon - kahta tuntia ennen kuin olisi tarvis. Tässä on ollut pari hyvää päivää ja erehdyin jo ajattelemaan, että lääkkeen huonot sivuvaikutukset olisivat siinä. Tänä aamuna kohtauksen tulo alkoi sydämentykytyksillä ja huimauksella. Molemmat itsessään voivat olla lääkkeen sivuvaikutuksia, jotka ilmaantuessaan alkavat ahdistamaan siinä määrin, että täysmittainen paniikkikohtaus on ihan nurkan takana.

Tänään kokeilin laulamista kohtauksen estämiseksi. Laulun aloitin vain sekunteja sen jälkeen kun ensimmäinen "aalto" iski kehoon. Jatkoin laulamista puolen tunnin ajan, kunnes koin olon tasaisemmaksi. Laulu auttoi hitaammmin kuin olisin toivonut, mutta auttoi kuitenkin. Jotenkin olen toivonut, että nämä kikkakolmoset toimisivat heti, sekunneissa, veisivät pahan olon pois, mutta niin ei näemmä taida olla. Täytyy tottua ajatukseen, että kikkakolmoset kyllä estävät kohtauksen, mutta niiden harjoittamista pitää jatkaa niin kauan kuin päälle tullut kohtauskin kestäisi. (Kohtauksen huippu on ohi minuuteissa, mutta tasainen olo tulee vasta 30-60 min kuluttua kohtauksen jälkeen. Normaalin olon saavuttaminen vie useita tunteja, vuorokaudenkin.) Laulua - tai minkä kikkakolmosen sitten valitsenkaan - tulee jatkaa riittävän kauan, puolesta tunnista tuntiin.

Mutta miksi siis olen nyt jo lähdössä? ...kotaus yrittää ottaa uusintakierrosta. Koin oloni laulujen jälkeen jo liki normaaliksi, mutta sitten tuli jälleen "aalto". En halua enää laulella. Nyt koen tarvitsevani toimintaa, liikkeellä oloa ja ihmisiä ympärilleni.


EDIT klo 22.27

Kävin kaupoilla ennen töihin menoa ja siellä kokeilin musiikin kuuntelua olon helpottamiseksi. Ja se toimi paljon paremmin kuin odotin. Olin tosi skeptinen tämän kikkakolmosen suhten, mutta se toimi yli odotusten. Kaupassa kierrellessä musiikki täytti pienet ajatustyhjiöt, jolloin yleensä päädyn kuulostelemaan omaa oloani. Törmäsin myös omiin asenteisiini. Olen vuosia hymähdellen katsellut ihmisiä, jotka kulkevat kuulokkeet korvilla kaupassa tai bussissa tms. Olen ihmetellyt miten joku ei voi olla kuuntelematta musiikkia edes sitä hetkeä kun käy kaupassa. ...ja nyt itse kuljin kaupassa napit kovissa... :)