Se on aika loistava juttu. Viimeisin esimerkki tästä on parin päivän takaa.

Olimme äidin kanssa tulossa kaupasta autolla, kun hätistelin ludetta ulos autosta. Avasin repsikan puoleisen sähköikkunan ja huitaisin ötökän ulos. Mutta sitten... ikkuna ei noussutkaan enää, ei repsikan oven eikä kuskin oven katkaisijoista. Teimme äidin kanssa kaikki naiselliset ontuvat testit tyliin "auttaisko jos sammuttais ja käynnistäis auton...?". No eipä auttanut.

Niinpä päätimme tällä nyt hyvin tuulettuvalla autolla ajaa veljeni luokse. Matkaa ei onneksi ollut paria kilometriä enempää.

Veljeni teki pikadiagnoosin ja totesi vian sähköviaksi, että vika ei ole ikkunan moottorissa, vaan siinä että se ei saa virtaa... nimenomaan sitä ylösrullausta varten.

Tämän jälkeen hän repi auki repsikan oven verhoilun ja kurkisteli oven uumeniin. "Oolrait! Annetaan sille virtaa, että saadaan toi ikkuna ylös." Näillä sanoilla hän haki autotallista akun ja piuhoja ja väkersi niiden kanssa hetken. Kipinätestauksen jälkeen hän tökki johdon päillä oven sisään ja sai ikkunan rullautumaan ylös! Ja minä olin ihmeissäni! En tiedä montako vuotta olisi mennyt ennen kuin mieleeni olisi tullut lähteä sörkkimään akkuun kytketyillä piuhoilla jonnekin oven uumeniin...

Vika jäi autoon, mutta näin talvella sillä ei ole niin väliäkään. Piuhat jätettiin irralleen, jotta ikkunaa ei enää vahingossa rullattaisi alas. Korjauksen aika koittaa ensi kesälomien aikaan, kun ei ole kiire ja pihalla on mukava lämpötila remonteeraamiseen.