"Niin kyllä niillä koneilla on sielu" vastasi DI veljeni, kun päivittelin hänelle tämänpäiväisiä kuvioita. 

Tarina menee näin. Muutama viikko sitten tämä armas kompuutterini ei suostunut käynnistymään. Ok, tämä oli odotettavissa, kaveri kun oli korissut pahaenteisesti jo hyvän aikaa. Vein potilaan veljelleni huoltoon, jossa se käynnistyi ihan moitteettomasti... (tyypillistä!) Veli kuitenkin teki perushuollon ja putsauksen ja vaihteli joitain osia ja sain vehkeen kotiin. So far, so good. Tiesin että annettu tekohengitys ei välttämättä antaisi kovinkaan pitkää jatkoaikaa. Ja näin kävikin. Olin nämä muutamat viikot pitänyt koneen päällä jatkuvasti, kun tiesin, että ongelmia oli nimenomaan käynnistämisen kanssa. Kolme päivää sitten tuli kuitenkin niin suuria ongelmia, että kone oli pakko käynnistää uudestaan, jolloin se ei enää käynnistynyt. Ei auttanut valohoito, eikä veljellä uhkailu. Kun ei käynnisty, niin ei käynnisty. Niinpä vietin sunnuntai-iltapäivän veljen kanssa netissä vertailemassa uusien koneiden ominaisuuksia. Hyvä vaihtoehto löytyi ja kävin tänään hakemassa sen kotiin.

Vikkelimmät varmaan arvaavatkin kuinka sitten kävi. Olin jo irrottamassa kuolleeksi luulemani koneen johtoja, kun päätin vielä kerran kokeilla ja niinhän siinä sitten kävi, että pääsiäisen kunniaksi kuollut heräsi eloon, käynnistyi moitteettomasti ilman mitään normaaleja poppakonsteja. Hymähtelin ensin itselleni ja sitten veljelleni puhelimessa ja hän totesi, että uhkailu toimii koneisiin, että kyllä niillä kehveleillä tuntuu sielu olevan. Tämä kone vaan vaati aika ultimate uhkauseleen. "Kato, tässä pöydällä sun etupanelin edessä on uus kone, jonka otan käyttöön, jos et käynnisty NYT!"

Nyt siis kirjoittelen tätä juttua kuolleista nousseella koneellani ja uusi hiiiiiieno läppäri uinuu paketissaan pöydän alla.

Uusi kone oli kuitenkin ihan hyvä hankinta. Onhan tämä kone nyt jo toisella jatkoajallaan, joten vaihto on edessä jokatapauksessa. Nyt saan kuitenkin tehdä muutaman lähestyvän työn tällä vanhalla tutulla koneella ja saan rauhassa tutustua tuohon uuteen.